plocia

plocia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Jajka w galarecie 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Świąteczne jajeczka wykonane inaczej, kolorowe i smaczne.

Jajka w galarecie 4 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jajka w galarecie 4

 

  • 1 marchew
  • groszek
  • kukurydza
  • 1 kurczak
  • pietruszka
  • 4 łyżki żelatyny
  • 2 łyżki octu
  • 8 całych skorupek od jajek
  • 1 litr wody

Sposób przygotowania:

Jajka w galarecie 4
Pierś z kurczaka ugotować wraz z marchewką, pietruszką w litrze wody. Pierś z kurczaka ostudzić i pokroić posiekać drobno, marchewkę pokroić w drobną kostkę. Do wywaru dodać ocet, żelatynę i dokładnie wymieszać. Do wydmuszek włożyć mięsko, kukurydzę, marchewkę, groszek i kilka liści koperku, zalać wywarem i odstawić do stężenia. (Moje wydmuszki mają tylko jedną dziurkę przez którą wkładamy farsz). Jajka obierać normalnie jak ugotowane jajka. Przyozdobić sałatą, smacznego.
Jajka w galarecie 4
Pierś z kurczaka ugotować wraz z marchewką, pietruszką w litrze wody. Pierś z kurczaka ostudzić i pokroić posiekać drobno, marchewkę pokroić w drobną kostkę.
Jajka w galarecie 4
Do wywaru dodać ocet, żelatynę i dokładnie wymieszać. Do wydmuszek włożyć mięsko, kukurydzę, marchewkę, groszek i kilka liści koperku, zalać wywarem i odstawić do stężenia. (Moje wydmuszki mają tylko jedną dziurkę przez którą wkładamy farsz).
Jajka w galarecie 4
Jajka obierać normalnie jak ugotowane jajka.