Jęczmienne placuszki

Bernadetta

Złoty Ekspert
Przepisy: 947
zdjęcia: 1 z 5
Jęczmienne placuszki
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Mój sposób na smaczne wykorzystanie resztek kaszy jęczmiennej


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Jęczmienne placuszki - SKŁADNIKI:

Jęczmienne placuszki - PRZYGOTOWANIE:

Ugotowaną kaszę dokładnie rozdrabniamy blenderem, dodajemy jajka i razem jeszcze chwilę miksujemy. Wlewamy mleko, dodajemy mąką i dokładnie mieszamy. Dodajemy rodzynki oraz odrobinę cukru (ja dałam około 1 niezbyt dużej łyżki), mieszamy. Na rozgrzanym oleju smażymy z obu stron na rumiano niezbyt duże placuszki. Przy pomocy papierowego ręcznika odsączamy placuszki z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z domowymi powidłami (u mnie były wiśniowe) i uprażonymi na patelni płatkami migdałów.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Jęczmienne placuszki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Konserwowa sałatka z jajkiem i pekińską Parówki z nadzieniem w panierce Jagodowa pasta na twarogu
Twarożek z rzodkiewką Placki ziemniaczane Makaron pappardelle ze szpinakiem
Ostra wołowina po koreańsku Polędwiczka w sosie śliwkowym Ciastka owsiane bez jaj i mąki
Naleśniki z mortadelą i żółtym serem Kurczak w płatkach kukurydzianych Ciasteczka budyniowe

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane