Jęczmienne placuszki

Bernadetta - Przepis na: Jęczmienne placuszki offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 916
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Jęczmienne placuszki
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Mój sposób na smaczne wykorzystanie resztek kaszy jęczmiennej


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Jęczmienne placuszki - SKŁADNIKI:

  • 6 czubatych łyżek ugotowanej kaszy jęczmiennej
  • 125 ml mleka
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 3 łyżki rodzynek
  • cukier
  • olej rzepakowy
  • płatki migdałów
  • domowe powidła

Jęczmienne placuszki - PRZYGOTOWANIE:

Ugotowaną kaszę dokładnie rozdrabniamy blenderem, dodajemy jajka i razem jeszcze chwilę miksujemy. Wlewamy mleko, dodajemy mąką i dokładnie mieszamy. Dodajemy rodzynki oraz odrobinę cukru (ja dałam około 1 niezbyt dużej łyżki), mieszamy. Na rozgrzanym oleju smażymy z obu stron na rumiano niezbyt duże placuszki. Przy pomocy papierowego ręcznika odsączamy placuszki z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z domowymi powidłami (u mnie były wiśniowe) i uprażonymi na patelni płatkami migdałów.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Jęczmienne placuszki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Duszona marchewka Łaciate ciasto z owocami Torcik z jabłuszkiem i prażonym słonecznikiem
Muffinki cynamonowe z jabłkami - mini szarlotki Zapiekanka z makaronem Quesadilla z kurczakiem
Poncz herbaciany z dzikim bzem Gofry z cukrem pudrem Omlet z mozzarellą i pomidorem
Dorsz w płatkach owsianych Krem z kalafiora Pomidory faszerowane szprotkami

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane