Jęczmienne placuszki

Bernadetta - autor przepisu Jęczmienne placuszki offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 846
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Jęczmienne placuszki
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Mój sposób na smaczne wykorzystanie resztek kaszy jęczmiennej


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Jęczmienne placuszki - SKŁADNIKI:

  • 6 czubatych łyżek ugotowanej kaszy jęczmiennej
  • 125 ml mleka
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 3 łyżki rodzynek
  • cukier
  • olej rzepakowy
  • płatki migdałów
  • domowe powidła

Jęczmienne placuszki - PRZYGOTOWANIE:

Ugotowaną kaszę dokładnie rozdrabniamy blenderem, dodajemy jajka i razem jeszcze chwilę miksujemy. Wlewamy mleko, dodajemy mąką i dokładnie mieszamy. Dodajemy rodzynki oraz odrobinę cukru (ja dałam około 1 niezbyt dużej łyżki), mieszamy. Na rozgrzanym oleju smażymy z obu stron na rumiano niezbyt duże placuszki. Przy pomocy papierowego ręcznika odsączamy placuszki z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z domowymi powidłami (u mnie były wiśniowe) i uprażonymi na patelni płatkami migdałów.



Komentarze do Jęczmienne placuszki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Jogurtowe placki otrębowe z bananem i jabłkiem Koszyczki z czosnkiem niedźwiedzim Makaronowe czosnkowe placuszki
Najprostsza zupa z pora Wielkanocna sałatka z kaszą jęczmienną Różowa kanapkowa pasta z jajek
Cytrynowe mini muffinki Wytrawne babeczki z sałatką krabową Truskawki w kefirze na śniadanie
Jajka z farszem z fetą  Owocowa sałatka na ryżu Moja ulubiona pizza
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane