Jęczmienne placuszki

Bernadetta - Przepis na: Jęczmienne placuszki offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 923
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Jęczmienne placuszki
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Mój sposób na smaczne wykorzystanie resztek kaszy jęczmiennej


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Jęczmienne placuszki - SKŁADNIKI:

Jęczmienne placuszki - PRZYGOTOWANIE:

Ugotowaną kaszę dokładnie rozdrabniamy blenderem, dodajemy jajka i razem jeszcze chwilę miksujemy. Wlewamy mleko, dodajemy mąką i dokładnie mieszamy. Dodajemy rodzynki oraz odrobinę cukru (ja dałam około 1 niezbyt dużej łyżki), mieszamy. Na rozgrzanym oleju smażymy z obu stron na rumiano niezbyt duże placuszki. Przy pomocy papierowego ręcznika odsączamy placuszki z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z domowymi powidłami (u mnie były wiśniowe) i uprażonymi na patelni płatkami migdałów.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Jęczmienne placuszki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Trufelki z suszonymi jabłkami Jabłka pod otrębowo miodową kruszonką Kokoski z makiem
Banan lub jabłka w cieście z sosem karmelowym Kurczak z orzechami nerkowca Rosti (placki)  z dyni
Warzywa z kurczakiem z patelni Muffiny z kremowym orzechowym nadzieniem Deser z płatkami kukurydzianymi
Fasolka szparagowa z bułką tartą na maśle Carbonara z oliwkami Naleśniki  z serkiem  i pigwą

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane