Jęczmienne placuszki

Bernadetta

Złoty Ekspert
Przepisy: 947
zdjęcia: 1 z 5
Jęczmienne placuszki
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Mój sposób na smaczne wykorzystanie resztek kaszy jęczmiennej


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Jęczmienne placuszki - SKŁADNIKI:

Jęczmienne placuszki - PRZYGOTOWANIE:

Ugotowaną kaszę dokładnie rozdrabniamy blenderem, dodajemy jajka i razem jeszcze chwilę miksujemy. Wlewamy mleko, dodajemy mąką i dokładnie mieszamy. Dodajemy rodzynki oraz odrobinę cukru (ja dałam około 1 niezbyt dużej łyżki), mieszamy. Na rozgrzanym oleju smażymy z obu stron na rumiano niezbyt duże placuszki. Przy pomocy papierowego ręcznika odsączamy placuszki z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z domowymi powidłami (u mnie były wiśniowe) i uprażonymi na patelni płatkami migdałów.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Jęczmienne placuszki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Mazurek Wielkanocny  o smaku migdałowym Racuchy wegańskie Kokosowe muffiny
Kanapki z łososiem, jajkiem i sezonowymi  ziołami Jajka z awokado i rzeżuchą Kanapki z pastą twarogowo-ziołową i rzodkiewkami
Spaghetti z parówkami Roladki z ogórkiem, pieczarkami i serem Duże bajaderki babkowe
Sałatka z pieczarek, jajek i groszku Babka z dodatkiem twarogu Przekładany murzynek mascarpone i jabłuszkiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane