Jęczmienne placuszki

Bernadetta

Złoty Ekspert
Przepisy: 947
zdjęcia: 1 z 5
Jęczmienne placuszki
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Mój sposób na smaczne wykorzystanie resztek kaszy jęczmiennej


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Jęczmienne placuszki - SKŁADNIKI:

Jęczmienne placuszki - PRZYGOTOWANIE:

Ugotowaną kaszę dokładnie rozdrabniamy blenderem, dodajemy jajka i razem jeszcze chwilę miksujemy. Wlewamy mleko, dodajemy mąką i dokładnie mieszamy. Dodajemy rodzynki oraz odrobinę cukru (ja dałam około 1 niezbyt dużej łyżki), mieszamy. Na rozgrzanym oleju smażymy z obu stron na rumiano niezbyt duże placuszki. Przy pomocy papierowego ręcznika odsączamy placuszki z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z domowymi powidłami (u mnie były wiśniowe) i uprażonymi na patelni płatkami migdałów.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Jęczmienne placuszki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Makaron z cytrynowo-czosnkowymi drobinkami Makaron z grzybami, winem i mascarpone Pistacjowy camembert
Spaghetti Puttanesca Serowe tosty francuskie Sałatka z selera konserwowego
Bakłażan duszony z szynką ziołami i cydrem Kuleczki Bounty Chrzanowe masełko ze szczypiorkiem
Łosoś Salmoriglio  Potrawka z szynką i kaszą gryczaną Ryż z warzywami i papryczką jalapeno

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane