Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Jeleń w sosie pieprzowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

przepis dla wielbicieli jelonka bambi ;-)

Jeleń w sosie pieprzowym

Składniki:

Jeleń w sosie pieprzowym

 

  • 6 porcji mięsa jelenia bez kości
  • 1 szklanka sosu demi-glace
  • 1/4 szklanki sherry
  • 1/3 szklanki gęstej śmietany
  • 1/4 szklanki konfitury z czerwonych porzeczek
  • 1 łyżka ziaren zielonego pieprzu marynowanego

Sposób przygotowania:

Jeleń w sosie pieprzowym
opiec mięso na ruszcie na węgiel drzewny do pożądanego przez nas stopnia podgrzać sos w rondlu wlać sherry i zmniejszyć ogień do połowy dodać śmietanę i konfiturę gotować na małym ogniu przez 3 minuty dodać pieprz steki podawać polane sosem