Strona główna Kapitański bigos

Kapitański bigos

Bigosy « poprzedni | następny »
jagoda.jagoda

Starszy Kucharz
Przepisy: 41
Kapitański bigos
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

pyszny bigos na niedzielę polecam


trudność: łatwe
czas:

Kapitański bigos - SKŁADNIKI:

  • puszka groszku
  • 1/2 kg pieczarek
  • 2 cebule
  • 1/2 kg kiełbasy
  • mały koncentrat pomidorowy
  • 2 łyżki keczupu
  • sól, pieprz

Kapitański bigos - PRZYGOTOWANIE:

Kiełbasę pokroić w gruba kostkę,smażymy i wkładamy do garnka.
Pieczarki pokroić,przesmażyć,dodać
do kiełbasy.
Cebulę pokroić w talarki,smażymy i
przekładamy do garnka.Dodać groszek
wraz z zalewa,koncentrat,keczup,sól
i pieprz do smaku.
Dusimy 20 min na wolnym ogniu,
podlewając wodą i często mieszając.
Bigos, podajemy z chlebem lub
ziemniakami do obiadu..


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kapitański bigos  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Bigosy
Bigos z grzybami Smażone kiełbaski na słodkim bigosie Tradycyjny bigos
Bigos na bogato z leśnymi grzybami Bigos Rzeźnicki Tradycyjny bigos
Bigos z kiszonej kapusty Bigos tradycyjny wg Kasi Bigos Babci Wandy
Staropolski bigos       Bigos z kiszonej kapusty z suszonymi grzybami  Bigos z mięsem i kiełbasą

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane