Strona główna Kapitański bigos

Kapitański bigos

Bigosy « poprzedni | następny »
jagoda.jagoda

Starszy Kucharz
Przepisy: 41
Kapitański bigos
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

pyszny bigos na niedzielę polecam


trudność: łatwe
czas:

Kapitański bigos - SKŁADNIKI:

  • puszka groszku
  • 1/2 kg pieczarek
  • 2 cebule
  • 1/2 kg kiełbasy
  • mały koncentrat pomidorowy
  • 2 łyżki keczupu
  • sól, pieprz

Kapitański bigos - PRZYGOTOWANIE:

Kiełbasę pokroić w gruba kostkę,smażymy i wkładamy do garnka.
Pieczarki pokroić,przesmażyć,dodać
do kiełbasy.
Cebulę pokroić w talarki,smażymy i
przekładamy do garnka.Dodać groszek
wraz z zalewa,koncentrat,keczup,sól
i pieprz do smaku.
Dusimy 20 min na wolnym ogniu,
podlewając wodą i często mieszając.
Bigos, podajemy z chlebem lub
ziemniakami do obiadu..


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kapitański bigos  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Bigosy
Szybki bigos wieprzowy Bigos z grzybami Smażone kiełbaski na słodkim bigosie
Tradycyjny bigos Bigos na bogato z leśnymi grzybami Bigos Rzeźnicki
Tradycyjny bigos Bigos z kiszonej kapusty Bigos tradycyjny wg Kasi
Bigos Babci Wandy Staropolski bigos       Bigos z kiszonej kapusty z suszonymi grzybami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane