Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Kapuśniak wg Magda2601

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do skorzystania z moich przepisów , gdyż są szybkie tanie i smaczne i przynoszą niezwykłe rezultaty ;)

Kapuśniak wg 	Magda2601

Składniki:

Kapuśniak wg Magda2601

 

  • 1 spora główka kapusty pekiłiskiej
  • 25 dag pieczarek
  • l-2 cebule
  • 5 szkląnek esencjonalnego rosołu z kostki
  • 3 łyżki oliwy lub oleju
  • 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • garść posiekanej zieleniny (natka)
  • 1 łyżka mąki
  • 1/z szklanki śmietany
  • 20 dag rnakąronu (crajanka, wstążki,
  • pieprz
  • ewentualnie 4 parówki

Sposób przygotowania:

Kapuśniak wg Magda2601
Makaron ugotowac al dente w dużej ilości osolonej wody, dokładnie odcedzić i wymieszać z łyżeczką oliwy * nie
będzie się kleił. Cebule pokroić w kostkę,zeszklić natłuszcza. Pięczarki drobno poszatkować , dodać do cebuli i dusić na ma-
łym ogniu 5 minut. Kapustę oczyścić i drobno poszatkować, dodać do pieczarek dusic na maŁym ogniu do chwili,
gdy kapusta zmięknie. Gorący rosół z kostki wymieszać z koncentratem, zalać kapustę i gotować 10 minut (mozna doda obranę z osłonek i pokrojone w plasterki parówki).Smietanę wymieszać z przesianą maką dodać do zrrpy i, stale mieszając ' podgrzać tak, aby zupa zgęstniała Zupę wymieszać z makaronem i obficie posypac posiekaną zieleniną.