ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Kapusta czerwona dietetyczna

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Doskonały dodatek obiadowy dla każdego.

Kapusta czerwona dietetyczna

Składniki:

Kapusta czerwona dietetyczna

 

  • 1 główka czerwonej kapusty
  • 2 kwaśne jabłka
  • 2 cebule
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • kilka kropel octu
  • sól
  • pieprz
  • maggi

 

Sposób przygotowania:

Kapusta czerwona dietetyczna
Kapustę szatkujemy cienko. Gotujemy ją w osolonej wodzie aż zmięknie. Odcedzamy. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Jabłka myjemy, obieramy, wycinamy gniazda nasienne. Ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do kapusty. Mieszamy wszystko, solimy i pieprzymy do smaku, dodajemy oliwę, odrobinę octu oraz maggi. Podajemy na gorąco.