Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Kapusta pekińska na ciepło z marchewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kapusta pekińska z marchewką na ciepło to moja alternatywa dla zasmażanej białej kapusty. Jest ona szybka w przygotowaniu i smaczna.

Kapusta pekińska na ciepło z marchewką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapusta pekińska na ciepło z marchewką

 

  • 300 g kapusty pekińskiej
  • 1-2 łyżki smalcu domowego
  • marchewka
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińska na ciepło z marchewką
Kapustę szatkujemy. Marchew obieramy i ścieram na tarce do jarzyn. Do garnka wkładam kapustę, podlewam wodą i dodaję smalce, doprawiam solą i pieprzem, duszę przez 20 minut dodając w połowie tego czasu marchewkę. Na koniec dodaje posiekaną drobno natkę pietruszki. Kapustę podaję na ciepło jako dodatek do obiadu. 
Kapusta pekińska na ciepło z marchewką
Etap 1 kapustę pekińską szatkujemy dość drobno
Kapusta pekińska na ciepło z marchewką
Etap 2 do kapusty dodajemy smalec i doprawiamy
Kapusta pekińska na ciepło z marchewką
Etap 3 w połowie gotowania dodajemy startą marchewkę
Kapusta pekińska na ciepło z marchewką
Etap 4 na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki