Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Gołąbki w kapuście pekińskiej Danusi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Gołąbki z mięsem i ryżem w liściach z kapusty pekińskiej

Gołąbki w kapuście pekińskiej Danusi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gołąbki w kapuście pekińskiej Danusi

 

  • kapusta pekińska -1 główka
  • mięso mielone -250 g
  • ryż -1 saszetka
  • cebula -1 szt
  • sól i pieprz
  • tłuszcz
  • sos do spaghetti -1 słoik

Sposób przygotowania:

Gołąbki w kapuście pekińskiej Danusi
Oddzielić liście od kapusty pekińskiej,umyć, osączyć, zalać liście wrzącą wodą, odstawić na 3 minuty, odlać, osączyć, z liści przyciąć białe części. Ryż opłukać, osączyć, włożyć do wrzącej i osolonej wody, gotować do miękkości. Ugotowany ryż odcedzić, osączyć na sicie, ostudzić. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu. Mięso mielone wymieszać z ryżem, cebulą, solą i pieprzem. Na liściach kapusty pekińskiej nakładać farsz, zwijać gołąbki. Układać gołąbki na brytfannie wysmarowanej tłuszczem, zalać sosem do grilla, przykryć folią aluminiową, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 40 minut w 180 stop. Przed końcem pieczenia, zdjąć folię aluminiową i piec jeszcze 10 minut.
Gołąbki w kapuście pekińskiej Danusi
Z kapusty pekińskiej zostały obrane liście, sparzone
Gołąbki w kapuście pekińskiej Danusi
Przygotowanie farszu z mięsa mielonego,ryżu
Gołąbki w kapuście pekińskiej Danusi
Na liściach kapusty pekińskiej,nałożony został farsz, zostanie zawinięty gołąbek
Gołąbki w kapuście pekińskiej Danusi
Gołąbki przygotowane, ułożone na brytfannie i zalane sosem