Strona główna Karczek pieczony w rękawie

Karczek pieczony w rękawie

Karkówka « poprzedni | następny »
Agiatis offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 230
zdjęcia: 1 z 1
Karczek pieczony w rękawie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Karczek pieczony w rękawie na gorąco podany do obiadu, na zimno możemy podać na kanapce.


trudność: łatwe
czas:

Karczek pieczony w rękawie - SKŁADNIKI:

  • 2kg karczku
  • 4-5 łyżek oleju
  • łyżeczka ostrej papryki
  • łyżeczka soli
  • łyżeczka pieprzu,
  • łyżeczka oregano,
  • 2 listki laurowe,
  • ząbek czosnku

Karczek pieczony w rękawie - PRZYGOTOWANIE:

Nastawiamy piekarnik na 200*C. Mięso wkładamy do większej miski, robimy ziołową marynatę w mniejszej misce. Olej plus przyprawy ( bez ziela angielskiego i czosnku) mieszamy. Następnie przelewamy wszystko do karczku, smarujemy marynatą z każdej strony. Odstawiamy na kilkanaście minut( najlepiej jednak na całą noc). Karczek wkładamy do rękawa, z jednej strony już zawiązany dorzucamy liść laurowy i ząbek czosnku. następnie zawiązujemy/zamykamy rękaw z drugiej strony. Przekładamy na blachę do pieczenia, nakłuwamy rękaw w kilku miejscach. Pieczemy 2 godziny. Podajemy na gorąco do obiadu, lub na zimno do kanapek, obie wersje są smakowite.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Karczek pieczony w rękawie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Karkówka
Łopatka w sosie chrzanowym Duszona karkówka Karkówka nadziewana dynią i cukinią
Karkówka z pieczarkami i papryką Domowa delikatna wędlina z karkówki Karkówka duszona w kawie
Karczek gotowany Karczek pieczony marynowany z pieprzem cytrynowym Karczek pieczony w winie
Paczuszki z karkówki z kaszanką Karkówka pachnąca lasem i ogrodem Szaszłyki z karkówki

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane