Sposób przygotowania:
Karkówka w sosie
Karkówkę umyć, skropić octem balsamicznym. sosem sojowo grzybowym i odstawić na godzinę.
Po tym czasie mięso podsmażyć na oleju z obu stron na złoto brązowy kolor.
Do mięsa dodać drobniutko pokrojoną cebulkę i chwilę podsmażyć.
Wszystko podlać wodą, dodać przyprawy i dusić pod przykryciem około 30 minut.
Gdy mięso jest miękkie ewentualnie doprawić do smaku i zagęścić sos mąką rozrobioną z odrobiną wody i zagotować.
Po tym czasie mięso podsmażyć na oleju z obu stron na złoto brązowy kolor.
Do mięsa dodać drobniutko pokrojoną cebulkę i chwilę podsmażyć.
Wszystko podlać wodą, dodać przyprawy i dusić pod przykryciem około 30 minut.
Gdy mięso jest miękkie ewentualnie doprawić do smaku i zagęścić sos mąką rozrobioną z odrobiną wody i zagotować.
msewka
elzbieta8960
A do tego surowka z kapustki...mniam...5..:)
donia