pepsicOLA

pepsicOLA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 193]

Karotkowe placuszki śniadaniowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne, delikatne racuszki idealne na śniadanie

Karotkowe placuszki śniadaniowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Karotkowe placuszki śniadaniowe

 

 

 

Sposób przygotowania:

Karotkowe placuszki śniadaniowe
Mleko podgrzać. Zestawić z ognia dodać drożdże, łyżeczkę mąki i łyżeczkę cukru. Wymieszać dokładnie. Odstawić na bok aby zaczyn wyrósł. Do miski przesiać mąkę i wbić jajko. Dodać cukier. Wlać wyrośnięty zaczyn i wymieszać. Marchewkę i jabłko umyć , obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wsypać do ciasta. Wymieszać i jeszcze na chwilę odstawić w celu wyrośnięcia. Na patelni rozgrzać trochę oleju. Łyżką nakładać porcje ciasta i smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać ze szklanką mleka i dżemem malinowym.
Karotkowe placuszki śniadaniowe
Z podgrzanego mleka łyżeczki mąki i cukru oraz drożdży wyrabiamy zaczyn i odstawiamy do wyrośnięcia
Karotkowe placuszki śniadaniowe
Di miski przesiać mąkę wraz z cukrem i jajkiem dodac zaczyn
Karotkowe placuszki śniadaniowe
Wsypać do ciasta startą marchewkę i jabłko
Karotkowe placuszki śniadaniowe
Smażyć z na rozgrzanej patelni z obu stron na złoto