Strona główna Kasza kukurydziana z żółtym serem

Kasza kukurydziana z żółtym serem

Kasze, Sery następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Kasza kukurydziana z żółtym serem offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Kasza kukurydziana z żółtym serem
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 4530

Kasza kukurydziana z żółtym serem: Zagotować wodę z solą i tłuszczem, mieszając wsypywać cienką stróżką


trudność: łatwe
czas:

Kasza kukurydziana z żółtym serem - SKŁADNIKI:

  • 40 dag kaszy kukurydzianej
  • 6 szkl wody
  • sól
  • 1 łyżka masła
  • 10 dag chedara
  • 5 dag rokpolu
  • 10 dag dowolnego ostrego sera żółtego
  • 1 łyżka masła

Kasza kukurydziana z żółtym serem - PRZYGOTOWANIE:

Zagotować wodę z solą i tłuszczem, mieszając wsypywać cienką stróżką kaszę kukurydzianą, aby nie powstały grudki, zagotować. Odstawić na płytkę ochronną, przykryć i gotować na wolnym ogniu. od czasu do czasu zamieszać, aby kasza kukurydziana nie przywarła do dna. Chedar i rokpol pokrajać w drobną kostkę, a pozostały ser zetrzeć na tarce o drobnych otworach. Gdy kasza kukurydziana będzie miękka, dodać sery pokrajane w kostkę i połowę sera tartego, dobrze wymieszać na jednolitą masę. Gorącą kaszę kukurydzianą z żółtym serem wyłożyć na półmisek, posypać pozostałym serem, polać masłem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kasza kukurydziana z żółtym serem (strona 1 z 1)  
darek112

darek112
offline

2008-12-19 08:22
:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kasze
Zapiekana kasza gryczana Pęczak ze szpinakiem i pomidorami Kotleciki jaglane z pieczarkami
Chleb jaglany na zakwasie Kaczka nadziewana suszonymi jabłkami Knedle z kaszy manny ze śliwkami
Deser z kaszą i musem truskawkowym Kaszka manna z jabłkami Potrawka z kurczaka z kaszą gryczaną i węgierkami
Gryczotto ze śliwką i pieczonym filetem Śliwkowo-drobiowe falbanki z sosem gryczanym Gryczana kieszeń w rozgrzewającym sosie śliwkowym

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane