justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Kebab z sosem i pitą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Domowa wersja kebaba w placku

Kebab z sosem i pitą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kebab z sosem i pitą

 

  • sałatka z pekińskiej z przepisu https://gotujmy.pl/salatka-z-pekinskiej-z-jogurtem-i-majone,przepisy,187203.html

 

  • pierś z kurczaka 1 sztuka
  • panierka do drobiu pikantna
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do kebaba 1 łyżka
  • tortilla 6 sztuk
  • mleko 1 szklanka

 

 

Sposób przygotowania:

Kebab z sosem i pitą
Na samym początku robimy sałatkę znaleźć ją można wśród moich przepisów ( https://gotujmy.pl/salatka-z-pekinskiej-z-jogurtem-i-majone,przepisy,187203.html) Pokrojone w paski mięso należy zalać mlekiem i moczyć około 30 minut. Po tym czasie mięso doprawiamy przyprawą do kebaba solą oraz pieprzem. Każdy z kawałków mięsa obtaczamy w panierce. Mięso smażymy na chrupko na rozgrzanej patelni z każdej strony. Podgrzewamy placki tortilla, dosłownie chwilkę na patelni. Układamy na każdym porcję sałatki i kawałki mięsa. Zwijamy.
Kebab z sosem i pitą
tak wygląda sałatka jaka znajdzie się w naszym kebabie
Kebab z sosem i pitą
namoczone mięso jest bardziej kruche i smacnziejsze
Kebab z sosem i pitą
z panierka ma nieco kalorii, ale od czasu do czasu warto zjeść
Kebab z sosem i pitą
mięso kiedy się usmaży jest chrupiące....