Gabi99

Gabi99

Kucharz
[Przepisów: 10]

Kinder Pingui

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Delikatne ciastoghykukgftgjgh,mj

Kinder Pingui

Składniki:

Kinder Pingui

  • NA BISZKOPT:
  • 4 jajka
  • 3 łyżki mąki
  • 4 łyżki cukru
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

  • NA GLAZURĘ CZEKOLADOWĄ:
  • 20 dag czekolady
  • 1/4 kostki margaryny
  • 2-3 krople oleju
  • 4 łyżki wody

Sposób przygotowania:

Kinder Pingui

BISZKOPT: Oddzielić białka od żółtek. Z białek ubić sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier. Później (wciąż ubijając) dodawać po 1 żółtku. Mąkę wymieszać w oddzielnej miseczce z kakao i proszkiem do pieczenia. Dodawać ją do masy po 1 łyżce, mieszając ręcznie (pod żadnym pozorem przy pomocy miksera!!!). Ciasto podzielić na 2 równe części. Każdą z nich upiec w blaszce o wymiarach 25x36 cm, w temperaturze 180 stopni. Po 15 minutach powinny być gotowe. Uwaga! Proszę nie przerażać się,że ciasto wyszło cienkie! W tym właśnie tkwi jego urok MASA: Kremówkę schłodzić, a później ubić na sztywno z cukrem pudrem i "śmietan-fixami". (ja dodałam trochę żelatyny) GLAZURA CZEKOLADOWA: Wszystkie składniki rozpuścić razem na parze. Wystudzić. TERAZ WYSTARCZY TYLKO... Na pierwszy biszkopt nałożyć połowę masy. Ładnie wyrównać i rozsmarować na niej połowę glazury. Odstawić w zimne miejsce do czasu, aż zastygnie i stwardnieje. Wówczas nałożyć na nią pozostałą masę i przykryć drugim biszkoptem. Polać pozostałą glazurą.

Redakcja poleca: