katarzynagotuje

katarzynagotuje

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 70]

Klopsiki z pieczarkami 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Klopsiki w sosie śmietanowo-koperkowym z pieczarkami.

Klopsiki z pieczarkami 3 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Klopsiki z pieczarkami 3

 

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki z pieczarkami 3
Mięso mielone przyprawić, wbić jedno jajko, dodać bułkę tartą wg uznania i uformować klopsiki(wielkość zależy od nas). W dużym garnku wstawić wodę i doprowadzić do wrzenia, wrzucić klopsiki i gotować ok.15-20 min. Pieczarki umyć i obrać, zagotować wodę w garnku,posolić, wrzucić pieczarki i gotować ok. 15 min. W tym czasie przygotować sos z 200ml śmietany i 50 ml wody, doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia. Klopsiki wrzucić do sosu i wymieszać. Odcedzić pieczarki i podawać z klopsikami.
Klopsiki z pieczarkami 3
Przygotować 500g mięsa mielonego, nasępnie przyprawić.
Klopsiki z pieczarkami 3
Wybrać jak najmniejsze pieczarki, będą wygladały estetyczniej od dużych.
Klopsiki z pieczarkami 3
Z mięsa mielonego ufromować kulki, mniejsze lub większe.