Aleksandra Cichocka

Aleksandra Cichocka

Szef Kuchni
[Przepisów: 101]

Książka Kucharska: 100 przepisów przy diecie cukrzycowej

Klopsiki z piersi indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Danie niskokaloryczne, bogate w białko

Klopsiki z piersi indyka

Składniki:

Klopsiki z piersi indyka

  • 400 g zmielonego mięsa z piersi indyka
  • 4 łyżeczki (20 g) kaszy kukurydzianej
  • 1 jajko
  • 1 cebula pokrojona w ósemki (100 g)
  • Listek laurowy
  • Ziele angielskie
  • sól do smaku, lepiej mniej, niż więcej

Sposób przygotowania:

Klopsiki z piersi indyka

Zmielone mięso lekko posól, dodaj jajko, kaszę kukurydzianą i dobrze wymieszaj. Zwilżaj ręce zimną wodą i formuj klopsiki. Wrzucaj klopsiki do wody zagotowanej z listkiem laurowym, zielem angielskim i cebulą. Gotuj klopsiki, aż będą miękkie.


125 kcal/1 porcję.


Dowiedz się wiecej o zaleceniach dietetycznych dla osób z cukrzycą.

Redakcja poleca: