Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Kluseczki z bułki tartej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kluseczki z bułki tartej

Kluseczki z bułki tartej Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kluseczki z bułki tartej

 

Sposób przygotowania:

Kluseczki z bułki tartej
Masło utrzeć na puch z solą oraz cukrem. Następnie dodać jajko i nadal ucierać. Następnie dodawać bułkę tartą w takiej ilości aby ciasto było gęste. Całość dokładnie wyrobić, dodając posiekany szczypiorek i pieprz cayenne do smaku. Z powstałej masy formował małe kuleczki. W garnku zagotować wodę z solą oraz odrobinką oleju. Kuleczki wrzucać do gotującej się wody i gotować ich aż wszystkie wypłyną na wierzch. Następnie wyjąć ich łyżką cedzakową. Takie kluseczki są wspaniałym dodatkiem do mięs z sosami.
Kluseczki z bułki tartej
Kluseczki z bułki tartej
Kluseczki z bułki tartej