paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Kluski śląskie z sosem ze schabowych

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszne danie z kluskami śląskimi i sosem przygotowanym z panierowanych tradycyjnie schabowych. W ten sposób można wykorzystać schabowe z poprzedniego dnia.

Kluski śląskie z sosem ze schabowych Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kluski śląskie z sosem ze schabowych

 

Sposób przygotowania:

Kluski śląskie z sosem ze schabowych
Tradycyjnie smażone w panierce schabowe mogą być z poprzedniego dnia pokroić w kostkę i zalać wodą tak by woda przykryła mięso. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, pokroić w kostkę i dodać do schabowych, razem gotować na małym ogniu około 5 minut.

Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry, podsmażyć a następnie dodać do schabowych. Paprykę pokroić w kostkę dodać do sosu gotować do miękkości papryki doprawiając do smaku. Sos najlepiej podawać z kluskami śląskimi.
Kluski śląskie z sosem ze schabowych
Tradycyjnie smażone w panierce schabowe mogą być z poprzedniego dnia pokroić w kostkę i zalać wodą tak by woda przykryła mięso
Kluski śląskie z sosem ze schabowych
Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry, podsmażyć a następnie dodać do schabowych.
Kluski śląskie z sosem ze schabowych
Paprykę pokroić w kostkę dodać do sosu gotować do miękkości papryki doprawiając do smaku.