monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Kompot z agrestu i jabłek z czereśnią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kolejna propozycja na pyszny orzeźwiający kompocik:)

Kompot z agrestu i jabłek z czereśnią

Składniki:

Kompot z agrestu i jabłek z czereśnią

 

Sposób przygotowania:

Kompot z agrestu i jabłek z czereśnią
Wszystkie owoce porządnie umyć i osuszyć. Agrest obrać z ogonków. Czereśnie pozbawić pestek i dodać do agrestu. Jabłka obrać,pobawić nasion i pokroić na duże kawałki. Przełożyć do miski resztą owoców. Dodać cukier,miód i ekstrakt,dobrze wymieszać. Przykryć i odstawić na około 30 minut. Po tym czasie owoce przełożyć do garnka,do miski wlać szklankę wody i zebrać sok wytrącone z owoców. Wlać do garnka. Dolać resztę wody i zagotować. Gotować do miękkości owoców. Zdjąć z ognia,dać "odpocząć" a następnie przecedzić do dzbanków. Smacznego!