eliza135

eliza135

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 164]

Kotleciki jaglane

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
  • KALORIE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Smaczne kotleciki jaglane najlepiej smakują na ciepło same lub polane sosem. Podaję je na obiad i wszystkim smakują..

Kotleciki jaglane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki jaglane

 

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki jaglane
Wodę, mleko oraz sól zagotowujemy. Następnie wsypuję kaszę jaglaną. Mieszam aby się nie przypaliła i gotuję do miękkości .studzimy.Dodajemy utartą na cienkiej tarce marchewkę. Dodajemy jogurt,natkę oraz mąkę,jajko i przyprawy. Mieszamy wszystko razem. Z uzyskanej masy lepimy małe kotleciki. Bułkę tartą wysypujemy na talerz i panierujemy gotowe kotleciki układamy na rozgrzanym oleju i smażymy z obu stron do zarumienienia. Układamy na papierowy ręcznik aby odsączyć z tłuszczu.
Kotleciki jaglane
ugotowałam kaszę i potarłam marchewkę na tarce
Kotleciki jaglane
dodałam do masy trochę przecieru pomidorowego
Kotleciki jaglane
gotowe u panierowałam w bułce tartej i smażyłam
Kotleciki jaglane
z obu stron na złoty kolor podałam z sałatką