eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Kotleciki jaglane Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszne kotleciki jaglano mięsne z sosem pieczarkowym.

Kotleciki jaglane Eli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki jaglane Eli

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki jaglane Eli
Kaszę jaglaną ugotować według przepisu na opakowaniu i ostudzić.Obraną cebulę drobno posiekać.Obrane ząbki czosnku przecisnąć przez praskę.Natkę i koperek umyć,osuszyć i posiekać.Ser zetrzeć na tarce ze średnimi oczkami.Do kaszy jaglanej dodać mięso mielone,cebulę,czosnek,przyprawę do mielonego,natkę pietruszki,koperek,jajka,bułkę tartą,ser,doprawić solą,pieprzem i dokładnie wymieszać.Z masy formować owalne kotleciki i obtaczać w bułce tartej.Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotleciki na rumiano z obu stron.Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry.Obraną cebulę drobno posiekać.W rondlu roztopić masło,dodać podgrzybki,cebulę,doprawić solą,pieprzem i smażyć aż podgrzybki będą miękkie-około10-15 minut.Podgrzybki podlać odrobiną wody i dusić jeszcze około 10 minut.Mąkę wymieszać z mlekiem,wlać do sosu i zagotować.Kotleciki jaglane podawać z sosem pieczarkowym.Smacznego!
Kotleciki jaglane Eli
Wymieszane składniki na kotleciki jaglane.
Kotleciki jaglane Eli
Uformowane kotleciki jaglane przed obtoczeniem w bułce tartej.
Kotleciki jaglane Eli
Kotleciki jaglane obtoczone w bułce tartej.
Kotleciki jaglane Eli
Gotowe usmażone na rumiano kotleciki jaglane.