Sposób przygotowania:
Kotleciki jaglane Eli
Kaszę jaglaną ugotować według przepisu na opakowaniu i ostudzić.Obraną cebulę drobno posiekać.Obrane ząbki czosnku przecisnąć przez praskę.Natkę i koperek umyć,osuszyć i posiekać.Ser zetrzeć na tarce ze średnimi oczkami.Do kaszy jaglanej dodać mięso mielone,cebulę,czosnek,przyprawę do mielonego,natkę pietruszki,koperek,jajka,bułkę tartą,ser,doprawić solą,pieprzem i dokładnie wymieszać.Z masy formować owalne kotleciki i obtaczać w bułce tartej.Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotleciki na rumiano z obu stron.Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry.Obraną cebulę drobno posiekać.W rondlu roztopić masło,dodać podgrzybki,cebulę,doprawić solą,pieprzem i smażyć aż podgrzybki będą miękkie-około10-15 minut.Podgrzybki podlać odrobiną wody i dusić jeszcze około 10 minut.Mąkę wymieszać z mlekiem,wlać do sosu i zagotować.Kotleciki jaglane podawać z sosem pieczarkowym.Smacznego!