Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Kotleciki ziemniaczane z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne kotleciki ziemniaczane. Doskonały dodatek do obiadu, z powodzeniem zastąpią tradycyjne purée ziemniaczane.

Kotleciki ziemniaczane z koperkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki ziemniaczane z koperkiem

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki ziemniaczane z koperkiem
Ziemniaki obierz i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Odcedź i ubij tłuczkiem. Ziemniaki przełóż do miseczki. Dodaj posiekany koperek, jajko oraz bułkę tartą i przyprawy. Dokładnie wyrób masę, aby wszystkie składniki się połączyły. Z masy uformuj owalne kotleciki. Przygotowane kotleciki smaż na rumiano na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu ułóż je na papierowym ręczniku, aby odsączyć tłuszcz. Podawaj jako dodatek do obiadu.
Kotleciki ziemniaczane z koperkiem
Ziemniaki obierz i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Odcedź i ubij tłuczkiem. Ziemniaki przełóż do miseczki.
Kotleciki ziemniaczane z koperkiem
Dodaj posiekany koperek, jajko oraz bułkę tartą i przyprawy. Dokładnie wyrób masę, aby wszystkie składniki się połączyły.
Kotleciki ziemniaczane z koperkiem
Z masy uformuj owalne kotleciki. Na patelni rozgrzej tłuszcz.
Kotleciki ziemniaczane z koperkiem
Przygotowane kotleciki smaż na rumiano na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu ułóż je na papierowym ręczniku, aby odsączyć tłuszcz. Podawaj jako dodatek do obiadu.