eli_555

eli_555

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1312]

Kotlet cielęcy Eli z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przygotowałam kotlety cielęce z aromatycznym ryżem. Podałam kotlety z jarzynką z fasolki szparagowej z boczkiem.

Kotlet cielęcy Eli z ryżem

Składniki:

Kotlet cielęcy Eli z ryżem

mięso

ryż

Sposób przygotowania:

Kotlet cielęcy Eli z ryżem

przygotowanie ryżu

Kotlet cielęcy Eli z ryżem
Pokrojony boczek przesmażyć na rozgrzanym oleju.

Boczek pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć boczek. Boczek wyjąć łyżką cedzakową.

przygotowanie ryżu cd

Kotlet cielęcy Eli z ryżem

Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Cebulę obrać z łupinek, pokroić w kostkę i usmażyć na tłuszczu z boczku.

Na patelnię z cebulą dodać boczek i ryż. Doprawić wszystko solą, pieprzem i przesmażyć.

przygotowanie kotletów

Kotlet cielęcy Eli z ryżem
Nacięte kotlety rozbić tłuczkiem do mięsa.

Kotlety opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Naciąć brzeg z tłuszczem i rozbić kotlety tłuczkiem.

przygotowanie kotletów cd

Kotlet cielęcy Eli z ryżem

Kotlety oprószyć solą i pieprzem. Rozgrzać patelnię grillową, posmarować olejem i usmażyć kotlety z obu stron na rumiano. Kotlety podawać z ryżem. Smacznego!

Ja podałam jeszcze do dania fasolkę szparagową z boczkiem.

Tagi:

danie