Telefon

Telefon

Starszy Kucharz
[Przepisów: 57]

Kotlety cielęce z dymką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jeżeli ktoś chce można dodać więcej czosnku i dymki lub cebuli.

Kotlety cielęce z dymką

Składniki:

Kotlety cielęce z dymką

 

  • 4-5 kotlety z kostką ze schabu
  • 1 pęczek dymki
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1łyżka mąki
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżka winnego białego octu
  • 1/3 szkl.wytrawnego białego wina
  • olej do smażenia
  • sól,pieprz biały do smaku

Sposób przygotowania:

Kotlety cielęce z dymką
Dymkę myjemy,oczyszczamy ze zwiędłych liści,białą część 1/3
części zielonej kroimy w talarki.Kotlety lekko tłuczemy tłuczkiem.posypać pieprzem,solą i mąką.Olej rozgrzewamy i smażymy kotlety na patelni po 2min.po każdej stronie.Zdejmujemy.Na patelnię wrzucamy dymkę,krótko podsmażamy,dodajemy ocet i wino(można wodę lub rosół).Wkładamy wszystko na patelnię kotlety i dusimy 8-10 min.Smacznego.

Tagi:

schab