pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Kotlety mielone paprykowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

z dodatkiem surowej papryki

Kotlety mielone paprykowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotlety mielone paprykowe

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone paprykowe
Paprykę zieloną drobno kroimy i łączymy z mięsem mielonym. Dodajemy paprykę słodką , ostrą, sól do smaku i dokładnie mieszamy. Wbijamy jajko i wrzucamy odciśnięta bułkę moczoną w mleku. Całość wyrabiamy na jednolitą masę. Jeśli masa będzie zbyt mokra dodajemy bułki tartej. Następnie formujemy kotlety i smażymy na rozgrzanym oleju na kolor ciemnobrązowy. Smacznego.
Kotlety mielone paprykowe
Kotlety mielone paprykowe
Kotlety mielone paprykowe
Smażenie
Kotlety mielone paprykowe
Propozycja podania