mic

mic

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 140]

Kotlety schabowe w płatkach kukurydzianych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

kotlety schabowe w panierce z płatek kukurydzianych, z ziołami prowansalskimi. Proste, efektowne, i zawsze inne niż w klasycznej panierce.

Kotlety schabowe w płatkach kukurydzianych Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety schabowe w płatkach kukurydzianych

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe w płatkach kukurydzianych
Schab płuczemy, kroimy na kotlety. Rozbijamy z 2 stron tłuczkiem. Następnie na jeden talerz wysypujemy płatki, ja je dłońmi zgniotłem na mniejsze kawałeczki, na drugi rozmącone jajka z solą ,pieprzem i ziołami. Każdego kotleta obtaczamy w jajku, następnie w płatkach kukurydzianych aby mięso zostało nimi pokryte. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy kotlety z 2 stron . Można podawać tak jak ja z surówką z marchwi i frytkami.
Kotlety schabowe w płatkach kukurydzianych
rozmącone jajko z przyprawami oraz wysypane płatki kukurydziane
Kotlety schabowe w płatkach kukurydzianych
podzielony na porcje schab, już rozbity
Kotlety schabowe w płatkach kukurydzianych
obtaczane mięso w jajku z dwóch stron
Kotlety schabowe w płatkach kukurydzianych
następnie obtoczone mięso w jajku, teraz w płatkach