Edward mistrz kuchni

Edward mistrz kuchni

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

kotlety schabowe z musztardą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

jest wiele osób, które nie wyobrażają sobie niedzieli bez schabowego, oto sposób, żeby smakował troszkę inaczej

kotlety schabowe z musztardą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

kotlety schabowe z musztardą

 

  • 4 kotleciki schabu,
  • 2 jajka,
  • 2 łyżeczki ulubionej musztardy,
  • mąka,
  • bułka tarta,
  • olej do smażenia.
  • sól, grubo mielony pieprz.

Sposób przygotowania:

kotlety schabowe z musztardą
Mięso rozbijamy z obu stron na cienkie kotlety, oprószamy solą i grubo mielonym pieprzem i zostawiamy na chwilę.w tym czasie jajka wybijamy na głęboki talerz dodajemy z musztardę i dokładnie roztrzepujemy Na dwa kolejne talerze wysypujemy mąkę i bułkę tartą. kotlety panierujemy najpierw w mące, potem w jajku z musztardą, na końcu w bułce tartej. smażymy z obu stron na złoty kolor
kotlety schabowe z musztardą
mięso z obu srton rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy solą i pieprzem
kotlety schabowe z musztardą
mięso obtaczamy w mące, jajku z musztardą i w bułce tartej
kotlety schabowe z musztardą
smażymy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu