Kotlety wieprzowo wołowe

Danusia19671

Złoty Ekspert
Przepisy: 1018
zdjęcia: 1 z 3
Kotlety wieprzowo wołowe
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Kotlety podawać z pieczywem lub ziemniakami


trudność: łatwe
czas:

Kotlety wieprzowo wołowe - SKŁADNIKI:

  • 500 g łopatka wieprzowa
  • 300 g wołowina b/k
  • cebula -1 szt
  • bułka tarta - 0,5 szkl
  • bułka czerstwa -0,15 kg
  • jajko -1 szt
  • sól i pieprz
  • tłuszcz do smażenia

Kotlety wieprzowo wołowe - PRZYGOTOWANIE:

Mięso wieprzowe i wołowe pokroić w kawałeczki.
Bułkę czerstwą namoczyć w wodzie, odcisnąć, zemleć razem z wieprzowiną i wołowiną w maszynce do mielenia mięsa.
Cebulę obrać, posiekać, przesmażyć na tłuszczu.
Do masy mięsnej wbić jajko, dodać przesmażoną cebulę, sól i pieprz.
Dokładnie wyrobić.
Z masy mięsnej formować owalne kotlety, lekko spłaszczać.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć kotlety i smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kotlety wieprzowo wołowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięso mielone
Mielone z jajkiem i kiełkami Zrazy mielone z pieczarkami i serem Pieczeń rzymska z papryką
Mielone z ziarnami Mielone z pieczarkami Pulpeciki w sosie grzybowym
 Babeczki mięsne z delikatnym kremem ziemniaczanym Krokiety z mięsem i warzywami Mięso mielone w stylu tajwańskim
Mielone z niespodzianką Roladki z mięsa mielonego i pieczarek Zapiekanka z mięsa mielonego i z ziemniaków

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane