Kotlety wieprzowo wołowe

Danusia19671 - Przepis na: Kotlety wieprzowo wołowe offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 999
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Kotlety wieprzowo wołowe
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Kotlety podawać z pieczywem lub ziemniakami


trudność: łatwe
czas:

Kotlety wieprzowo wołowe - SKŁADNIKI:

  • 500 g łopatka wieprzowa
  • 300 g wołowina b/k
  • cebula -1 szt
  • bułka tarta - 0,5 szkl
  • bułka czerstwa -0,15 kg
  • jajko -1 szt
  • sól i pieprz
  • tłuszcz do smażenia

Kotlety wieprzowo wołowe - PRZYGOTOWANIE:

Mięso wieprzowe i wołowe pokroić w kawałeczki.
Bułkę czerstwą namoczyć w wodzie, odcisnąć, zemleć razem z wieprzowiną i wołowiną w maszynce do mielenia mięsa.
Cebulę obrać, posiekać, przesmażyć na tłuszczu.
Do masy mięsnej wbić jajko, dodać przesmażoną cebulę, sól i pieprz.
Dokładnie wyrobić.
Z masy mięsnej formować owalne kotlety, lekko spłaszczać.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć kotlety i smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kotlety wieprzowo wołowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięso mielone
Kotlety z mielonego z ryżem + sos grzybowy Pulpeciki z bazylią Klopsy z kapustą w środku
Bigos z pulpetami Kebab domowy wieprzowy z ketchupem Grillowane pulpeciki z kaszą manną
Rolada z mielonego z ryżem,grzybami i marchewką Pulpeciki w leśnym sosie Mielone kulki pod serową czapą
Zapiekanka z mięsa mielonego i ziemniaków Mielonka ze słoika Pulpety wieprzowe w sosie grzybowym

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane