Krem marchewkowy z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna i aromatyczna zupka o konsystencji kremu

Krem marchewkowy z ryżem

Składniki:

Krem marchewkowy z ryżem

 

  • 7 szt - marchewka,
  • 1 szt - cebula,
  • 2 szt - ziemniaki,
  • 2 l - bulion warzywny,
  • 1 torebka - ryż,
  • curry, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Krem marchewkowy z ryżem
Ryż ugotować do miękkości, ostudzić. Ziemniaki, cebulę, marchewkę obrać i pokroić na plasterki. Bulion zagotować, dodać do niego obrane i pokrojone warzywa. Zagotować do miękkości warzyw, ostudzić. Zupę zmiksować blenderem na jednolitą masę. Ponownie zagotować. Krem doprawić do smaku curry oraz pieprzem. Podawać z ugotowanym na sypko ryżem.

Tagi:

ryż marchewka