Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Krem z białych szparagów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Taki krem z białych szparagów jest szybki i prosty w przygotowaniu. Najlepiej smakuje podany z chipsami z boczku.

Krem z białych szparagów Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krem z białych szparagów

 

Sposób przygotowania:

Krem z białych szparagów
Oczyszczamy szparagi - obieramy je ze skórki i odłamujemy zdrewniałe końce. Rozpuszczamy w rondlu masło, wrzucamy szparagi i podsmażamy.

Następnie wlewamy wodę, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 15 minut. Po tym czasie miksujemy zupę na gładki krem.

Wlewamy do szklanki śmietanę, dodajemy mąkę i bardzo dokładnie mieszamy. Dodajemy do zupy.

Przyprawiamy do smaku i podajemy. 
Krem z białych szparagów
Rozpuszczamy w rondlu masło, wrzucamy szparagi i podsmażamy.
Krem z białych szparagów
Następnie wlewamy wodę, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 15 minut.
Krem z białych szparagów
Po tym czasie miksujemy zupę na gładki krem.
Krem z białych szparagów
Wlewamy do szklanki śmietanę, dodajemy mąkę i bardzo dokładnie mieszamy.