celi1

celi1

Szef Kuchni
[Przepisów: 88]

Kremówka na biszkopcie.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Prawie jak karpatka ale szybsza w wykonaniu.

Kremówka na biszkopcie.

Składniki:

Kremówka na biszkopcie.

 

  • Na ciasto: 5 jaj, szklanka cukru pudru, szklanka mąki pszennej, łyżeczka proszku do pieczenia

 

  • Na krem: opakowanie gotowego kremu do kremówki(lub 4 budynie waniliowe), litr mleka, 200g masła,

Sposób przygotowania:

Kremówka na biszkopcie.
Pieczemy biszkopt z 5 jaj, cukru pudru i mąki z proszkiem na prostokątnej blasze ok 25*30, w temp 180stopni 30 minut. Zimne ciasto przecinamy poziomo na dwie części. Zagotowujemy 3 szklanki mleka najlepiej 3,2% a budynie mieszamy dokładnie w szklance mleka. Zagotowane mleko zdejmujemy z ognia i wlewamy rozrobiony proszek dokładnie mieszając i zagotowujemy na wolnym ogniu ciągle mieszając by nie powstały grudki. Gdy całkowicie ostygnie budyń ucieramy mikserem masło i dodajemy stopniowo budyń. Krem nakładamy na jedną część biszkopta i przykrywamy drugą. Posypujemy górę ciasta cukrem pudrem.

Tagi:

ciasto