lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Krupnik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo smaczny krupnik i łatwy a to najważniejsze

Krupnik

Składniki:

Krupnik

 

 

Sposób przygotowania:

Krupnik
To zaczynamy robic zupkę
1 Obieramy ziemniaczki kroimy je w kostkę płuczemy wkładamy do wody do garnka
teraz wkładamy 5 skrzydełek najpierw je myjemy i czyścimy czasem są niedokładnie wyczyszczone trzeba na to patrzeć
2 Dodajemy ziele angielskie liść laurowy oraz rosołki
3 Obieramy marchewki i wkładamy całe do rosołku nie duże
4 Gotujemy na małym ogniu jak już stwierdzimy że ziemniaczki nam się ugotowały trwa to 30-40 minut gotowania takiej zupki
5 Teraz dodajemy kasze gryczaną 1 paczuszkę tylko najpierw opłuczcie dopiero włóżcie do zupki
Jeszcze pół godzinki i zupka gotowa pyszny krupnik smacznego