Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Krupnik szwajcarski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Taki krupniczek każdy z przyjemnością zje zimową porą. Wspaniale smakuje oraz idealnie rozgrzewa. Polecam.

Krupnik szwajcarski

Składniki:

Krupnik szwajcarski

 

Sposób przygotowania:

Krupnik szwajcarski

I

Krupnik szwajcarski
Przygotowanie wszystkich składników na przygotowanie zupy.

1. Pora kroję na mniejsze kawałki, selera, marchew obieram, kroję na małe kawałki, szynkę kroję na drobne paski. Wszystko przekładam do naczynia blendującego i blenduję dwie minuty.
2. W garnku rozpuszczam masło, dodaję warzywa z szynką, kostki warzywne, wsypuję kaszę jęczmienną, sól, pieprz, wlewam wodę i gotuję 30 minut.
3. Po 30 minutach gotowania wlewam śmietanę, dwie minuty gotuję.

II

4. Zupa gotowa.
5. Smacznego.