Kurczak panierowany.

Kurczak « poprzedni | następny »
Tolaa!

Szef Kuchni
Przepisy: 77
Kurczak panierowany.
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Kurczak panierowany przepyszna na obiad .


trudność: średnie
czas:

Kurczak panierowany. - SKŁADNIKI:

Kurczak panierowany. - PRZYGOTOWANIE:

Odetnij skrzydełka i udka, oraz wytnij filety z kurczaka.
Mięso natrzyj solą i pieprzem. Panieruj kolejno w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. We frytkownicy lub głębokim rondli rozgrzej tłuszcz smasz porcje kurczaka po 10-20 min .
Piersi 10 min
uda 15-20 min.
Wyjmij z tłuszczu, osącz na papierowym ręczniku. Udekoruj plastrami cytryny.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kurczak panierowany.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Skrzydełka marynowane w marynowanych buraczkach Roladki drobiowe z bogatym wnętrzem Roladki z ogórkiem, pieczarkami i serem
Sałata lodowa z frytkami i gyrosem Pierś faszerowana koprem włoskim i gruszką Roladki na zielono
Chicken kiev czyli roladki z masłem pietruszkowym Rolada z kurczaka z kaszą gryczaną Udka z kurczaka zapiekane z papryką i pieczarkami
Kawałki kurczaka w cieście kokosowym Potrawka z kurczaka w mleku kokosowym Kurczak w sosie sojowym z warzywami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane