Kurczak panierowany.

Kurczak « poprzedni | następny »
Tolaa! - autor przepisu Kurczak panierowany. offline

Szef Kuchni
Przepisy: 77
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
Kurczak panierowany.
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Kurczak panierowany przepyszna na obiad .


trudność: średne
czas:

Kurczak panierowany. - SKŁADNIKI:

  • 1 kurczak (1-1,2 kg)
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki mąki
  • 4-6 łyżek tartej bułki
  • 2 jajka
  • 1 kg tłuszczu do głębokiego smarzenia

Kurczak panierowany. - PRZYGOTOWANIE:

Odetnij skrzydełka i udka, oraz wytnij filety z kurczaka.
Mięso natrzyj solą i pieprzem. Panieruj kolejno w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. We frytkownicy lub głębokim rondli rozgrzej tłuszcz smasz porcje kurczaka po 10-20 min .
Piersi 10 min
uda 15-20 min.
Wyjmij z tłuszczu, osącz na papierowym ręczniku. Udekoruj plastrami cytryny.



Komentarze do Kurczak panierowany.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i cukinią Kurczak pod chrustem z pistacji z purre z batatów Dewolaj z kurczaka
Pieczeń drobiowa z żurawiną i przepiórczymi jajami Kurczak z pomarańczą i miodem Pasztet drobiowo-wieprzowy ze szczypiorkiem
Pierś z kurczaka z mozzarellą i pieczarkami Makaron z kurczakiem i szparagami Filet nadziewany pomidorem i bazylią
Pasztet drobiowy ze śliwką Grillowany kurczak po tajsku Gulasz drobiowy w sosie pomidorowym
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane