Kurczak panierowany.

Kurczak « poprzedni | następny »
Tolaa! offline

Szef Kuchni
Przepisy: 77
Kurczak panierowany.
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Kurczak panierowany przepyszna na obiad .


trudność: średne
czas:

Kurczak panierowany. - SKŁADNIKI:

Kurczak panierowany. - PRZYGOTOWANIE:

Odetnij skrzydełka i udka, oraz wytnij filety z kurczaka.
Mięso natrzyj solą i pieprzem. Panieruj kolejno w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. We frytkownicy lub głębokim rondli rozgrzej tłuszcz smasz porcje kurczaka po 10-20 min .
Piersi 10 min
uda 15-20 min.
Wyjmij z tłuszczu, osącz na papierowym ręczniku. Udekoruj plastrami cytryny.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kurczak panierowany.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Pizza z kurczakiem curry Pizza z filetem drobiowym Drobiowy gulasz z dynią
Makaron z kurczakiem w sosie dyniowym Kolorowy kurczak Filet w sosie kminkowym
Piersi z kurczaka w cieście czosnkowym na ostro Kurczak z estragonową salsą verde Słodko-ostre skrzydełka
Roladki drobiowe z serem i szpinakiem Pałki z boczkiem w sosie Pizza meksykańska z kurczakiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane