Kurczak panierowany.

Kurczak « poprzedni | następny »
Tolaa!

Szef Kuchni
Przepisy: 77
Kurczak panierowany.
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Kurczak panierowany przepyszna na obiad .


trudność: średne
czas:

Kurczak panierowany. - SKŁADNIKI:

Kurczak panierowany. - PRZYGOTOWANIE:

Odetnij skrzydełka i udka, oraz wytnij filety z kurczaka.
Mięso natrzyj solą i pieprzem. Panieruj kolejno w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. We frytkownicy lub głębokim rondli rozgrzej tłuszcz smasz porcje kurczaka po 10-20 min .
Piersi 10 min
uda 15-20 min.
Wyjmij z tłuszczu, osącz na papierowym ręczniku. Udekoruj plastrami cytryny.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kurczak panierowany.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Paprykowo-czosnkowe placki z piersi kurczaka Udka w pomidorach Pierś w cieście imbirowym
Kurczak duszony w winie Nadziewana pierś Piersi ze szpinakiem
Kurczak z zielonym curry po tajsku Udko z kurczaka nadziewane boczniakami Kokosowa potrawka z bambusem
Kurczak z makaronem ryżowym z patelni Kurczak w sosie tamaryndowym z makiem Filet z kurkami, szpinakiem i serem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane