Kurczak panierowany.

Kurczak « poprzedni | następny »
Tolaa! - Przepis na: Kurczak panierowany. offline

Szef Kuchni
Przepisy: 77
Kurczak panierowany.
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Kurczak panierowany przepyszna na obiad .


trudność: średne
czas:

Kurczak panierowany. - SKŁADNIKI:

  • 1 kurczak (1-1,2 kg)
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki mąki
  • 4-6 łyżek tartej bułki
  • 2 jajka
  • 1 kg tłuszczu do głębokiego smarzenia

Kurczak panierowany. - PRZYGOTOWANIE:

Odetnij skrzydełka i udka, oraz wytnij filety z kurczaka.
Mięso natrzyj solą i pieprzem. Panieruj kolejno w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. We frytkownicy lub głębokim rondli rozgrzej tłuszcz smasz porcje kurczaka po 10-20 min .
Piersi 10 min
uda 15-20 min.
Wyjmij z tłuszczu, osącz na papierowym ręczniku. Udekoruj plastrami cytryny.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kurczak panierowany.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Kurczak z ananasem i ryżem Filet z kurczaka zapiekany z morelami Kurczak z cukinią i pomidorkami koktajlowymi
Panierowana pierś z kurczaka Kurczak  według Patrycji  Pałki miodowo-musztardowe
Kurczak w sosie śmietanowo-kalarepkowym Pierś faszerowana szpinakiem w cieście francuskim Kurczak po żydowsku
Kurczak z Marengo Kurczak z kukurydzą Chrupiące skrzydełka z kurczaka

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Mój ulubiony letni napój to:

 
 Mój ulubiony letni napój to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane