kretka170

kretka170

Kucharz
[Przepisów: 22]

Kurczak po Etiopsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pikantny kurczaczek ..... Dla koneserów dobrego jedzonka Naprawdę polecam

Kurczak po Etiopsku

Składniki:

Kurczak po Etiopsku

 

  • 2 piersi z kurczaka

 

 

  • SOS:
  • 2 cebule
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki chili
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 2 ząbki czosnku
  • świeży imbir do smaku

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczak po Etiopsku
Piersi z kurczaka wkładamy do marynaty i odstawiamy na czas przygotowania sosu do lodówki.
Cebulę kroimy w talarki i lekko smażymy na oleju, dodajemy pomidora pokrojonego w ćwiartki, czosnek ( przeciśnięty przez praskę), sos chili oraz przecier.Kiedy powstanie sos dodajemy piersi pokrojone w paseczki i przykrywamy go nim . Dusimy.
Życzę smacznego