Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Kurczak w panierce

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Piersi z kurczaka w panierce majonezowo - porowej z dodatkiem żółtego sera. Pyszne kotlety na niedzielny obiad.

Kurczak w panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kurczak w panierce

 

Sposób przygotowania:

Kurczak w panierce
Kurczaka myjemy, osuszamy, lekko rozbijamy. Pora kroimy w kostkę mieszamy z majonezem,  jajkami i doprawiamy do smaku, dodajemy starty żółty ser.

Mięso przełożyć do marynaty, wymieszać i odstawić do lodówki na 2-4 h.

Po tym czasie wsypać bułkę tartą wymieszać.

Olej rozgrzać na patelni i kłaść zamarynowane kotlety.  Smażyć na złoty kolor z obu stron. 
Kurczak w panierce
Pora pokroić w drobną kostkę i wsypać do dużej miski
Kurczak w panierce
Do pora dodać majonez , jajka i ser żółty
Kurczak w panierce
Do marynaty dodać mięso i wymieszać. Odstawić do lodówki
Kurczak w panierce
Dodać bułkę tartą i usmażyć na oleju na złoty kolor