iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Łazanki po wegetariańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Łazanki po wegetariańsku z pieczarkami

Łazanki po wegetariańsku

Składniki:

Łazanki po wegetariańsku

 

 

Sposób przygotowania:

Łazanki po wegetariańsku
Makaron łapankowy gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy. Cebulę kroimy w piórka, czosnek wyciskamy, pieczarki kroimy w plasterki. Na patelni na oleju podsmażamy cebulkę dodajemy pieczarki- smażymy. Dodajemy pomidory - mieszamy. Doprawiamy przyprawą naturalna , zioła prowansalskie, sól pieprz.Smażymy kilka minut. Pod koniec dodajemy odcedzony groszek, jeszcze chwilę dusimy. Sos warzywny podajemy z makaronem.