anula250

anula250

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 213]

Leczo z parówką.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo smaczne i proste leczo z parówkami.

Leczo z parówką.

Składniki:

Leczo z parówką.

 

Sposób przygotowania:

Leczo z parówką.
Cebulę należy obrać ze skórki, umyć i pokroić w kosteczkę. Parówki należy obrać z flaka przeciąć na pół plasterki. Paprykę należy dokładnie umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kosteczkę. Cukinię należy obrać ze skórki, dokładnie umyć przeciąć na pół i pokroić. Pomidory należy dokładnie umyć (nie ma potrzeby obierania ich ze skórki) i pokroić w kostkę. Koperek należy dokładnie opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym i drobno posiekać. Do wysokiego, dużego garnka wlewamy odrobinę oleju, następnie wrzucamy pokrojoną cebulę, smażymy aż zmięknie. Następnie wrzucamy pokrojone wcześniej parówki i paprykę, dusimy aż papryka zmięknie. Następnie wrzucamy pokrojone wcześniej pomidory i cukinię. Gotujemy aż cukinia będzie miękka. Na koniec duszenia doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz wrzucamy posiekany wcześniej koperek. Wszystko należy dokładnie ze sobą wymieszać. Smacznego :)