justka.zet

justka.zet

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 137]

Leczo z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smakuje wyśmienicie i jest łatwe w przygotowaniu!

Leczo z pieczarkami

Składniki:

Leczo z pieczarkami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Leczo z pieczarkami
Mięso zbić i posolić, smażyć na rumiano na oleju, przełożyć do garnka. Cebulę pokroić i dusić pod przykryciem do miękkości razem z pieczarkami, można podlać wodą, posolić i zarumienić. Paprykę pokroić w długie paski, położyć na cebulę, dusimy pod przykryciem do zeszklenia, zdjąć pokrywkę i po kilku minutach dodać część pokrojonych w plasterki pomidorów (około 30 dag). Gdy wypuszczą soki, dodać kolejne 30 dag i dusić pod pokrywką. na koniec duszenia dodać resztę pomidorów i całość zagotować, dusić po dodaniu usmażonego mięsa 1-2 minuty. Następnie posypać tartym serem, przykryć, podawać po 5 minutach, gdy ser zmięknie.