Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Lekka zupa z selerowo-ziemniaczana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zupa jest delikatna, lekka i smaczna.

Lekka zupa z selerowo-ziemniaczana

Składniki:

Lekka zupa z selerowo-ziemniaczana

 

 

Sposób przygotowania:

Lekka zupa z selerowo-ziemniaczana
Selery obrać, umyć, pokroić na drobne kawałki, włożyć do rondla i podsmażyć z 1 łyżeczką masła. Po kilku minutach smażenia wlać rosół, dodać obrane i pokrojone ziemniaki, gotować do miękkości. Miękkie warzywa zmiksować, dodać przegotowane, gorące mleko, resztę surowego masła. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.