iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Łososiowe babeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Czas karnawału , czas przekąsek , małych zagryzek itd. Takie kruche babeczki sprawdzają się na imprezach różnego typu , możemy zrobić rożne farsze u mnie dziś farsz z wędzonego łososia .

Łososiowe babeczki

Składniki:

Łososiowe babeczki

 

  • ciasto
  • 150g masła
  • 300g mąki
  • 2 żółtka
  • 3 łyżki zimnej wody

 

 

 

 

  • farsz

 

 

  • mascarpone

 

 

 

  • koperek

Sposób przygotowania:

Łososiowe babeczki
Mąkę przesiewamy na stolnicę dodajemy pokrojone masło - siekamy dużym nożem. Dodajemy żółtka i wodę . Wyrabiamy ciasto. Wstawiamy do lodówki . Małe foremki do babeczek wyklejamy ciastem. Pieczemy ok 10 min w 180 stopniach. Miksujemy połowę wędzonego łososia z serkiem. Solimy do smaku.Upieczone zimne babeczki wypełniamy farszem. Ozdabiamy kawałkiem łososia , koperkiem i kawałkiem oliwki. Podajemy schłodzone.

Tagi:

ciasto