maagda23

maagda23

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 42]

Łososiowe babeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Łososiowe babeczki doskonale nadają się na przystawki można podawać na ciepło oraz na zimno. Idealne na imprezę.

Łososiowe babeczki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Łososiowe babeczki

 

Sposób przygotowania:

Łososiowe babeczki
Szpinak usmażyć na oleju dodając pod koniec smażenia posiekany czosnek. Filet z łososia pokroić w kostkę i oprószyć solą i pieprzem. Ser mozzarella pokroić w plasterki. Ciasto francuskie pokroić na równe kwadraty i wyłożyć nimi blachę do muffinek. Na spód każdej babeczki położyć łososia następnie usmażony szpinak i ser mozzarella. Z wierzchu ciasto zakleić łącząc ze sobą brzegi i posmarować rozbełtanym jajkiem. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C przez około 20 - 30 min. aż ciasto się zarumieni. Smacznego!
Łososiowe babeczki
Filet z łososia pokroić w kostkę i oprószyć solą i pieprzem.
Łososiowe babeczki
Ciasto francuskie pokroić na równe kwadraty i wyłożyć nimi blachę do muffinek.
Łososiowe babeczki
Na spód każdej babeczki położyć łososia.
Łososiowe babeczki
Następnie kładziemy usmażony szpinak i ser mozzarella.