Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Makaron z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Makaron z grzybami

Makaron z grzybami

Składniki:

Makaron z grzybami

 

  • 40 dag makaronu świderki
  • 40 dag pieczarek, pokrojonych w plastry
  • 1 mała cebula, posiekana
  • 40 ml bulionu grzybowego
  • 150 ml śmietany
  • 10 dag soczewicy z puszki
  • masło
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Makaron z grzybami

Aby przygotować pyszny makaron z grzybami należy cebulę podsmażyć na maśle, dodać pieczarki, dusić kilka minut, wrzucić soczewicę, wlać bulion, śmietanę, przyprawić solą i pieprzem, podgrzewać jeszcze kilka minut. Makaron ugotować al dente, podawać z sosem.