Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Makaron z warzywami i żółtym serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Makaron z warzywami jest smaczny, łatwy i szybki do przygotowania

Makaron z warzywami i żółtym serem

Składniki:

Makaron z warzywami i żółtym serem

 

  • 40 dag makaronu rurki,
  • 3 łyżki oleju,
  • pieprz,
  • sól,
  • 2 łyżki zielonej siekanej cebulki,
  • 1 łyżeczka siekanego, świeżego oregano,
  • 40 dag pomidorów koktajlowych,
  • 1 papryka świeża,
  • 1 cukinia (mała),
  • 10 dag zielonej fasolki szparagowej,
  • 2 łyżki startego żółtego sera
  • przyprawa do spaghetti

 

 

 

Sposób przygotowania:

Makaron z warzywami i żółtym serem
Fasolkę szparagową oczyścić, umyć, pokroić na kawałki, włożyć do wrzącej osolonej wodzy i gotować około 20 minut, odcedzić. Umytą cukinię razem ze skórką pokroić na kawałki, paprykę pokroić w kostkę. Warzywa obsmażyć na rozgrzanym oleju. Po 10 minutach włożyć umyte i pokrojone w ćwiartki małe pomidory. Smażyć jeszcze około 5 min. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ugotowany makaron odcedzić i gorący wymieszać z podsmażonymi warzywami i fasolą oraz posiekaną zieloną cebulką. Dodać przyprawę do spaghetti, wymieszać. Podawać posypane żółtym serem i ozdobione listkami oregano.