Administrator

Administrator

Złoty Ekspert
[Przepisów: 680]

Makaron ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Masz ochotę na pyszny obiad we dwoje? W górnej szufladzie zamrażarki, wśród wielu opakowań mrożonek, na pewno znajdziesz także szpinak...

Makaron ze szpinakiem

Składniki:

Makaron ze szpinakiem

  • opakowanie mrożonego szpinaku (450 - 500g)
  • olej
  • cebula
  • czosnek
  • makaron penne
  • sól
  • pieprz
  • niebieski ser pleśniowy

Sposób przygotowania:

Makaron ze szpinakiem

Masz ochotę na pyszny obiad we dwoje? W  górnej szufladzie zamrażarki, wśród wielu opakowań mrożonek, na pewno znajdziesz także szpinak. Rozbij mrożonkę na małe kawałki, a następnie wrzuć całą zawartość opakowania na rozgrzany olej, na którym już podsmaża się cebulka oraz wyciśnięty ząbek czosnku. W międzyczasie, do osolonej gotującej się wody wrzuć makaron typu penne. Gdy szpinak już zmięknie, przypraw go solą i pieprzem, a na koniec, tuż po zdjęciu naczynia z płyty grzejnej, dodaj do niego kawałki niebieskiego sera pleśniowego. Makaron al dente przełóż na talerze, wyłóż na niego przygotowany szpinak i gotowe!