Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Makowe muffiny z białą czekoladą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Pyszne i mięciutkie muffiny.Upieczone w kolorowych papilotkach ładnie prezentują się na stole.Moja rodzina uwielbia muffiny ,więc często je piekę.

Makowe muffiny z białą czekoladą

Składniki:

Makowe muffiny z białą czekoladą

 

 

Sposób przygotowania:

Makowe muffiny z białą czekoladą
Białka ubijamy na sztywną pianę,stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru.Następnie dodajemy pozostałe składniki:żółtka,mąkę pszenną,mąkę ziemniaczaną,proszek do pieczenia i mak.Dokładnie mieszamy. Ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffin,pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni.Sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone. Do pieczenia możemy użyć papierowych papilotek. Czekoladę łamiemy na małe kawałki i stapiamy w kąpieli wodnej,następnie dekorujemy muffiny. Odstawimy do zastygnięcia polewy.