Sposób przygotowania:
Babeczki pomarańczowo-makowe
Pomarańczę obrać ze skórki ,połowę pomarańczy pokroić w dosyć grubą kostkę ,z reszty pomarańczy wycisnąć dobrze sok. Margarynę utrzeć z płynnym miodem ,wbijać po jednym jajku cały czas ucierając ciasto,dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,połączyć z mlekiem ,dosypać mak dodać pokrojoną pomarańczę oraz sok z reszty pomarańczy, wymieszać delikatnie wszystko razem mikserem. Foremkę do muffinów wyłożyć papierowymi papilotkami i nakładać łyżką ciasto ,wstawić do rozgrzanego do 180* piekarnika i piec babeczki 20 min aż nabiorą złotego koloru.Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i ostudzić.Lukier pomarańczowy; Cukier puder utrzeć z wyciśniętym świeżo sokiem z pomarańczy,lukrem posmarować jeszcze ciepłe babeczki obsypać grubo skórką pomarańczową .Smacznego.