Masa migdałowa

Masy « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Masa migdałowa offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Masa migdałowa
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 3252

Utrzeć masło z cukrem do białości. Dodawać po jednym żółtku, stale


trudność: średne
czas:

Masa migdałowa - SKŁADNIKI:

  • 25 dag masła
  • 6 czubatych łyżek cukru pudru
  • 2-3 żółtka
  • 3/4 szklanki drobno posiekanych migdałów
  • 2-3 bardzo drobno posiekane gorzkie migdały
  • łyżeczka soku z cytryny

Masa migdałowa - PRZYGOTOWANIE:

Utrzeć masło z cukrem do białości. Dodawać po jednym żółtku, stale ucierając. Gdy masa stanie się puszysta, wsypać wanilię.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Masa migdałowa (strona 1 z 1)  
darek112

darek112
offline

2008-12-27 12:36
:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Masy
Krem czekoladowy Rolada z wafla kakaowo-kokosowa Królewicz nad królewiczem
Duuuży Michałek Podwójna rolada z białej fasoli Krem budyniowy do ciast
Ciasto z czerwonymi porzeczkami Kostka agrestowa Trzy bit po mojemu.
Sernik truskawkowy Ciasto z masą brzoskwiniową Ciasto z manną na miodowym spodzie

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane