Masa migdałowa

Masy « poprzedni | następny »
Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Masa migdałowa
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 3252

Utrzeć masło z cukrem do białości. Dodawać po jednym żółtku, stale


trudność: średne
czas:

Masa migdałowa - SKŁADNIKI:

  • 25 dag masła
  • 6 czubatych łyżek cukru pudru
  • 2-3 żółtka
  • 3/4 szklanki drobno posiekanych migdałów
  • 2-3 bardzo drobno posiekane gorzkie migdały
  • łyżeczka soku z cytryny

Masa migdałowa - PRZYGOTOWANIE:

Utrzeć masło z cukrem do białości. Dodawać po jednym żółtku, stale ucierając. Gdy masa stanie się puszysta, wsypać wanilię.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Masa migdałowa (strona 1 z 1)  
darek112

darek112

2008-12-27 12:36
:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Masy
Tort czekoladowy z masami śmietanowymi i galaretką Czekoladowe ciasto z masą advokatową Zwariowany przekładaniec
Krem czekoladowy Rolada z wafla kakaowo-kokosowa Królewicz nad królewiczem
Duuuży Michałek Podwójna rolada z białej fasoli Krem budyniowy do ciast
Ciasto z czerwonymi porzeczkami Kostka agrestowa Trzy bit po mojemu.

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane