Masa migdałowa

Masy « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Masa migdałowa offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Masa migdałowa
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 3252

Utrzeć masło z cukrem do białości. Dodawać po jednym żółtku, stale


trudność: średne
czas:

Masa migdałowa - SKŁADNIKI:

  • 25 dag masła
  • 6 czubatych łyżek cukru pudru
  • 2-3 żółtka
  • 3/4 szklanki drobno posiekanych migdałów
  • 2-3 bardzo drobno posiekane gorzkie migdały
  • łyżeczka soku z cytryny

Masa migdałowa - PRZYGOTOWANIE:

Utrzeć masło z cukrem do białości. Dodawać po jednym żółtku, stale ucierając. Gdy masa stanie się puszysta, wsypać wanilię.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Masa migdałowa (strona 1 z 1)  
darek112

darek112
offline

2008-12-27 12:36
:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Masy
Podwójna rolada z białej fasoli Krem budyniowy do ciast Ciasto z czerwonymi porzeczkami
Kostka agrestowa Trzy bit po mojemu. Sernik truskawkowy
Ciasto z masą brzoskwiniową Ciasto z manną na miodowym spodzie Ciasto tortowe Kawuś
Tęczowy przekładaniec Ciasto "Migdałowiec" Egzotyczne niebo

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

 
 Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane