Masa migdałowa

Masy « poprzedni | następny »
Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Masa migdałowa
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 3252

Utrzeć masło z cukrem do białości. Dodawać po jednym żółtku, stale


trudność: średnie
czas:

Masa migdałowa - SKŁADNIKI:

  • 25 dag masła
  • 6 czubatych łyżek cukru pudru
  • 2-3 żółtka
  • 3/4 szklanki drobno posiekanych migdałów
  • 2-3 bardzo drobno posiekane gorzkie migdały
  • łyżeczka soku z cytryny

Masa migdałowa - PRZYGOTOWANIE:

Utrzeć masło z cukrem do białości. Dodawać po jednym żółtku, stale ucierając. Gdy masa stanie się puszysta, wsypać wanilię.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Masa migdałowa (strona 1 z 1)  
darek112

darek112

2008-12-27 12:36
:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Masy
Tarta kajmakowa z migadałami Kostka wiosenna Brązowy torcik z białą masą i czekoladową polewą
Lukier plastyczny do dekoracji ciast i tortów Masa chałwowa do tortu czy ciasta   Ali Baba czyli sezamie otwórz się
Ciasto czekoladowo kokosowe Sernik z masą cappuccino Orzechowiec z masa capuccino i delicjami
Krem z orzechami arachidowymi Śmietankowo-bananowy krem Sernik składany

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 
 Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane