Masa migdałowa

Masy « poprzedni | następny »
Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Masa migdałowa
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 3252

Utrzeć masło z cukrem do białości. Dodawać po jednym żółtku, stale


trudność: średnie
czas:

Masa migdałowa - SKŁADNIKI:

  • 25 dag masła
  • 6 czubatych łyżek cukru pudru
  • 2-3 żółtka
  • 3/4 szklanki drobno posiekanych migdałów
  • 2-3 bardzo drobno posiekane gorzkie migdały
  • łyżeczka soku z cytryny

Masa migdałowa - PRZYGOTOWANIE:

Utrzeć masło z cukrem do białości. Dodawać po jednym żółtku, stale ucierając. Gdy masa stanie się puszysta, wsypać wanilię.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Masa migdałowa (strona 1 z 1)  
darek112

darek112

2008-12-27 12:36
:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Masy
Ali Baba czyli sezamie otwórz się Ciasto czekoladowo kokosowe Sernik z masą cappuccino
Orzechowiec z masa capuccino i delicjami Krem z orzechami arachidowymi Śmietankowo-bananowy krem
Sernik składany Kremowe ciasto toffi Brzoskwiniowiec z masą makową
Ciasto budyniowe z pomarańczą Tort czekoladowy z masami śmietanowymi i galaretką Czekoladowe ciasto z masą advokatową

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane