Edyta2002

Edyta2002

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 196]

Mazurek królewski 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Mazurek królewski to bardzo slodki przysmak...

Mazurek królewski 2

Składniki:

Mazurek królewski 2

 

  • 30 dkg migdałów
  • 4 białka
  • 2 lyżki mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 łyżka kakao
  • 1 suchy prostokątny wafel
  • 1 opakowanie polewy czekoladowej

 

 

Sposób przygotowania:

Mazurek królewski 2
Migdały sparzyć, obrać i posiekać, odkładając kilka do dekoracji. Białka ubić na sztywną pianę, powoli dodawać cukier i ubijać jeszcze chwilę. Mąkę wymieszać z kakao i migdałami, po czym wsypać do ubitych białek. Wszystkie składniki dokładnie, delikatnie wymieszać a następnie rozsmarować na waflu na grubość 1-2 centymetra. Piec w temperaturze 180 st.C przez 25-30 minut. Polewę przygotować według przepisu na opakowaniu. Wierzch mazurka udekorować polwewą oraz calymi migdałami maczanymi do połowy w polewie czekoladowej....