VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Mielone serowo cebulowe

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Kotlety mielone z dodatkiem startego żółtego sera i ostrej młodej cebuli. Do tego ziemniaczki, mizeria i obiad gotowy!

Mielone serowo cebulowe

Składniki:

Mielone serowo cebulowe

 

Sposób przygotowania:

Mielone serowo cebulowe
Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Cebulę siekamy w bardzo drobną kosteczkę. Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem, bułką tartą, cebulą i serem.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej.

Smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju lub smalcu. Wierzch możemy odsypać startym serem.

Tagi:

mięso danie